Goede voornemens

Al jaren heb ik geen goede voornemens meer met Oud en Nieuw. Jarenlang riep ik samen met mijn vriendin “Dit wordt mijn jaar.” Nou, ik kan je vertellen, dat ging altijd al snel mis, vaak al in de eerste week van januari.

Mijn leven gaat niet over rozen en dat geldt denk ik wel voor iedereen.

Dat is het LEVEN. Anders zou het maar saai zijn, toch?

Nu stond ik van de week op de weegschaal…oeps, 6 kilo aangekomen. Als ik al goede voornemens had gehad dan was het voornemen om af te vallen een regelrechte, gigantische mislukking geweest. Dus maar goed dat ik me in december niet had voorgenomen 5 kilo af te vallen.

Natuurlijk weet ik dat gezond eten, minder suikers en (meer) bewegen goed is voor je gezondheid en zeker een positief effect heeft op je huid. Je huid straalt en ziet er jonger uit. Ook is het zo dat die suikers gaan kleven aan je collageen waardoor je van die kuilen in je wangen krijgt. Moet je weer van die bindweefselmassages ondergaan. Sta ik daar ’s avonds mijn kuilen proberen los te krijgen voor de spiegel.

En je wordt zo moe van veel suikers eten.

Maar ik ben zo’n verdomde emo-snaaier. Vanaf november was ik al weer gigantisch aan het snoepen. Als ik in mijn hoofd krijg: ik wil drop. Nou, berg je dan maar want ik kan beter die zak drop gewoon kopen aangezien die gedachte niet uit mijn hoofd te krijgen is tot ik die zak gekocht heb en helemaal heb leeggegeten.

Vanuit de Chinese geneeswijze weet ik dat mijn miltenergie dan verzwakt is. Zoet staat voor liefde te kort. Nu kan ik de schuld meteen bij mijn man leggen. Maar dan zou ik hem gigantisch tekort doen want ik heb de liefste en meest zorgzame man die je maar kan bedenken. Het is een tekort aan liefde voor mijzelf. Even stil staan bij wat er aan de hand is, waar heb ik behoefte aan. En ja, ook ik vind het heel erg moeilijk om te ontdekken waar ik behoefte aan heb. Eerlijk gezegd neem ik gewoon niet de tijd om het uit te zoeken.

Ik ga maar door en luister niet naar de signalen. Zelfs de lekkage in de leukste week van het jaar hield mij niet tegen.

En toen kwam januari. En wat voelde deze maand zwaar. Terwijl ik er eigenlijk van uitging dat dit een topjaar voor GHAAV ging worden want ik had allemaal zulke leuke plannen gemaakt eind vorig jaar. Oh betrapt, toch een klein beetje een goed voornemen.

Ik ging mij zorgen maken. En tuurlijk weer zo’n signaal van de miltenergie.

Inmiddels kwam er niet veel actie meer uit mij. Ik verstopte mij in een puzzelboekje, of hing voor de tv. Weer zo’n miltenergiesignaal. Wel was ik verplicht gaan bewegen; danslessen volgen, lopend naar het werk, regelmatig een wandeling maken in de hoop dat mijn mindset verbeterde. Maar energie kreeg ik er niet van (behalve van het dansen).

En jawel hoor, toen kwam de GRIEP. Dan MOET je wel luisteren naar je lichaam. Twee dagen liggen slapen. De derde dag even douchen. Wat kost dat een energie, zeg! Ik lag meteen weer 3 uur te slapen.

Één groot voordeel: ik ben wel meteen 3,5 kilo kwijt!

Maar mijn les is hopelijk nu eens duidelijk voor mij. Als ik ga snoepen is er iets aan de hand. Luister naar je lichaam en neem eens de tijd om stil te staan waar jij behoefte aan hebt, wat is er aan de hand.

Ik ga in ieder geval mijn miltenergie weer in de watten leggen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *